Akcia Baška

11.11.2011 00:00

Pri Košiciach odhalili pálenicu aj s 8500 litrami liehu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Colníci objavili v obci Baška pri Košiciach nelegálnu pálenicu, odkiaľ sa dostávali do predaja fľaše tvrdého alkoholu s falošnými etiketami.

Pri razii zadržali štyroch mužov, colníci tiež zaistili vyše 8300 litrov liehu a alkoholu a falošné kontrolné známky. Škodu odhadli na vyše 52.000 eur (asi 1,5 milióna korún). Mužom hrozí v prípade dokázania viny dvojročné väzenie. 

Informovalo o tom colné riaditeľstvo. "V nelegálnej výrobni liehu sa vyrábali napríklad balenia tvrdého alkoholu s označením Vodka Jemná a Slovenská Borovička, s obsahom alkoholu 40 percent," uviedol hovorca generálneho riaditeľa colného riaditeľstva Vojtech Jakab. Priamo v dome sa na naplnené fľaše lepili falošné kontrolné známky.

Spotrebiteľské balenia následne distribuovali. Raziu v rodinnom dome vykonali colníci ešte v utorok. Medzi zadržanými je aj údajný hlavný organizátor. Okrem alkoholu a liehu colníci tiež zaistili plniace zariadenie a zariadenie na uzatváranie fliaš a etikety.

Dve nelegálne pálenice objavili colníci aj začiatkom roku v Cinobani v pri Poltári. Nezamestnaní manželia si vraj nedovolenou výrobou liehu a obchodom so zbraňami a cigaretami vylepšovali rodinný rozpočet.